Gräddglass


Magiskt god gräddglass som är superenkel att göra hemma!

ca 1,5 liter

Gräddbas:
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk á ca 400 g
valfri smaksättning

Exempel på smaksättningar:
2 tsk vaniljpulver
2 msk lakritspulver
4 tsk pepparkakskryddor
1+1 dl nutella
2 portionspåsar cappuccino snabbkaffe

Vispa grädden fast. Vispa sedan den kondenserade mjölken tillsammans med smaksättningen. Blanda väl. Frys in i minst 12 timmar i en form eller burk som klarar frysen, gamla glassburkar är perfekt att använda.

Tips!
Prova dig fram och smaksätt med dina egna favoritsmaker. Naturligtvis går det även att blanda i exempelvis bär, nötter, mandel och dajmkulor. När jag gör nutellaglass så använder jag 1 dl som smaksättning i den kondenserade mjölken och sedan klickar jag ut 1 dl nutella i glassen och drar runt med en kniv så att det blir ett härligt rippel av choklad. Om du vill ha en krämig kolakräm i glassen är det superenkelt att fixa med karamelliserad kondenserad mjölk. Se recept här på bloggen om hur man gör: ”Gräddglass med vanilj och salt kolaswirl”. Det är väldigt gott med kolakräm smaksatt med lakritspulver i lakritsglassen.


Från vänster ser ni smakerna lakrits, nutella och cappuccino.