Glasnudelsallad

jan
2021
01

Skapad av under Recept, Vego


Första dagen på det nya året är det gott med något fräscht och nyttigt! Här är en härlig sallad där du kan tillsätta det som du har hemma i kylskåpet. Hemligheten är en smakrik dressing som man häller över hela härligheten. Ät salladen vegetarisk eller tillsammans med exempelvis räkor, kallrökt lax eller kyckling. Enkelt och smarrigt!

ca 4 port.

Dressing:

4 msk fisksås
5 msk citron- eller limesaft
5 msk vatten
2 msk ljust muscovadosocker
2 vitlöksklyftor pressade
1 chili finhackad

Blanda samman alla ingredienserna och låt stå i minst en timme för att gotta ihop sig.

Sallad:

200 g glasnudlar
färska grönsakerna, välj dem du tycker bäst om, gärna med lite crunch i, som exempelvis:
babyspenat
broccoli
blomkål
stjälkselleri
salladskål
tomat
majs
gurka
paprika
ev cashewnötter

Koka glasnudlarna enligt anvisningarna. Häll dem i en skål eller på ett stort fat och ringla hälften av dressingen över. Rör runt. Skär grönsakerna i rejäla bitar och strö över nudlarna. Ringla över resten av dressingen. Toppa gärna med cashewnötter. På bilden har jag tillsätt kyckling också. Det är innanlårfiléer marinerade i sweetchilimarinad (färdig, köpt i butik) som jag har stekt och strött sesamfrön över.

Den här salladen passar utmärkt att servera i portionsskålar, så att var och en får en salladsbowl som är så poppis just nu.