Glasnudelsallad


Första dagen på det nya året är det gott med något fräscht och nyttigt! Här är en härlig sallad där du kan tillsätta det som du har hemma i kylskåpet. Hemligheten är en smakrik dressing som man häller över hela härligheten. Ät salladen vegetarisk eller tillsammans med exempelvis räkor, kallrökt lax eller kyckling. Enkelt och smarrigt!

ca 4 port.

Dressing:

4 msk fisksås
5 msk citron- eller limesaft
5 msk vatten
2 msk ljust muscovadosocker
2 vitlöksklyftor pressade
1 chili finhackad

Blanda samman alla ingredienserna och låt stå i minst en timme för att gotta ihop sig.

Sallad:

200 g glasnudlar
färska grönsakerna, välj dem du tycker bäst om, gärna med lite crunch i, som exempelvis:
babyspenat
broccoli
blomkål
stjälkselleri
salladskål
tomat
majs
gurka
paprika
ev cashewnötter

Koka glasnudlarna enligt anvisningarna. Häll dem i en skål eller på ett stort fat och ringla hälften av dressingen över. Rör runt. Skär grönsakerna i rejäla bitar och strö över nudlarna. Ringla över resten av dressingen. Toppa gärna med cashewnötter. På bilden har jag tillsätt kyckling också. Det är innanlårfiléer marinerade i sweetchilimarinad (färdig, köpt i butik) som jag har stekt och strött sesamfrön över.

Den här salladen passar utmärkt att servera i portionsskålar, så att var och en får en salladsbowl som är så poppis just nu.