Citrus- och persiljesmör


Det här somriga, smakrika kryddsmöret är det perfekta tillbehöret på sommarens grillmiddagar! 

Servera det till bakpotatis, kyckling, fisk eller grillade grönsaker. Så gott och enkelt!

200 g rumsvarmt smör
ett stort knippe persilja
en näve citronmelissblad
2-4 vitlöksklyftor (efter tycke och smak)
finrivet skal (zest) från 1 ekologisk citron
finrivet skal (zest) från 1 ekologisk lime
2 tsk flingsalt
några varv med svartpepparkvarnen

Mixa blad från persilja och citronmeliss fint. Pressa vitlöksklyftorna och tillsätt dem tillsammans med zest från citron och lime. Mixa igen. Tillsätt smöret och fortsätt att mixa. Tillsätt till slut salt och peppar och mixa lite till. Färdigt!

Häll upp i en skål eller en glasburk med lock. Förvara smöret i kylskåpet, men servera det rumsvarmt.