Bulgursallad

Lättlagad och nyttig sallad som passar både till vardagslunchen och till sommarens fester eller grillkvällar.

Salladen kan ätas både ljummen och kall, samt serveras både som ensamrätt eller bland en av många rätter på en buffé. Man kan variera grönsakerna i salladen, helt enkelt ta det som passar. Om man ska ha den som ensamrätt till t.ex. kyckling tycker jag att man kan blanda i mer grönsaker och garnera med grön sallad, så behöver man inte servera några andra grönsaker till. Salladen kan göras dagen innan och stå i kylen över natten, men vänta då med att blanda i pumpafröna så att de inte blir för mjuka.

ca 10 port

500 g bulgur
2 st kycklingbuljongtärningar
2 msk rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk lönnsirap
ev lite flingsalt
1 pkt, ca 300 g svarta bönor (förkokta)
2 dl pumpafrön
ca 15 st sockerärtor

Koka bulgur med buljongtärningarna enligt anvisningar på paketet. Låt svalna. Ringla olja, vinäger samt sirap över och blanda väl. Smaka av och salta eventuellt. Skölj bönorna i kallt vatten. Tillsätt dem samt pumpafrön och sockerärter. Blanda och servera!

Den här salladen serverade jag idag till lunch tillsammans med chilimarinerade kycklingspett och vitlökssås. Jag utökade då receptet med hackad persilja, vita bönor, majs, fetaost, tomater och ruccula.