Boktips


”Scener ur hjärtat” som är skriven av familjen Ernman Thunberg är en varm, utlämnande och minst sagt högaktuell bok som alla från norr till söder borde läsa NU!

Dels berättar de om den psykiska ohälsa som har drabbat familjen som ett led av barnens olika diagnoser. För de flesta är det svårt att förstå hur rörigt och stressigt det är för familjer med barn som har neuropsykiatriska funktionsvariationer. Jag har ju själv upplevt det eftersom vår äldste son har Asberger syndrom och ADHD. Det är oerhört viktigt att vi som har erfarenhet berättar för andra hur det är.

Men i den större delen av boken tar de upp klimatkrisen som vi måste göra något åt NU, hur Beata och Greta fick sina föräldrar att engagera sig i frågan och hur det gick till när Greta började sin skolstrejk utanför riksdagshuset. Otroligt intressant och otroligt obekvämt att läsa, då man förstår att vi måste göra mycket, mycket mer än vad vi redan gör och att politiker och makthavare måste införa stora förändringar. Läs den NU!