Äppelburgare med mozzarella och ruccola


Saftiga burgare med goda tillbehör är ju aldrig fel. Håll till godo!

4 st

500 g nötfärs
2 äpplen
1/2 dl panko
salt
svartpeppar
100 g riven mozzarella
olja till stekning

Tillbehör:
1 gul eller röd lök
smör eller olja till stekning
4 st briochebröd
majonnäs
ruccola
olivolja
salt
svartpeppar

Skala äpplena och riv dem grovt. Blanda färsen tillsammans med äpple och panko. Salta och peppra. Blanda väl. Forma 4 st burgare. Ha gärna lite olja på händerna, så går det lättare. Stek burgarna i olja på medelstark värme ca 5 minuter på varje sida. Lägg på riven mozzarella. Lägg ett stort lock över, eller aluminiumfolie och låt burgarna stå och vila i ca 5 minuter så att osten smälter.

Skiva löken tunt och stek den i smör eller olja på medelstark värme till den blir frasig. Skölj ruccolan. Ringla lite olivolja över och smaksätt med salt och peppar.

Värm gärna bröden några minuter i ugnen om du har på den. Dela bröden på mitten. Bred majonnäs på underdelen. Lägg på en stor näve ruccola och sedan burgaren med mozzarella på. Toppa med lök och sätt på locket. Färdigt!

Det passar väldigt bra att servera klyftpotatis till den här burgaren (se recept här på bloggen).