Äntligen dags!


Alltså, nu är det äntligen dags för att sätta upp julbelysning i trädgården, baka, pynta titta på julfilmer och fundera över julklappar och mat. Mys helt enkelt. Ikväll blev det skurna pepparkakor som jag ska ta med till sonen i Stockholm i helgen.Eftersom jag är med i en gospelkör som i år har ett par adventskonserter under 1:a adventshelgen, så har jag levt med julmusiken ett tag nu – inte mig emot. Och jag gillar ju absolut när jag får tända mer ljus, pynta med grönt och baka med juliga kryddor.

Men jag är fullt medveten om att andra ibland tycker det är stressande och ångestframkallande med allt julstök. Jag har tänkt ända sedan jag var ung att jag bara ska göra det som jag känner och har tid för. Vissa år bakar jag exempelvis inte lika mycket, utan gör vissa byten med min mamma. Ofta har jag bakat pepparkakor och hon lussekatter och så har vi delat med varandra.

Det viktigaste mitt i allt planerande och fixande är ju ändå inte maten och julklapparna utan, att vi är ödmjuka och respektfulla mot varandra! Tänk om det fanns mer ödmjukhet och respekt i världen – vad det skulle se annorlunda ut!