Ananaspaj

Min favoritpaj! Passar extra bra på våren, då både den gula färgen och den sötsyrliga smaken är lite ”vårliga”!

Deg:
150 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver

Fyllning:
½ stor burk med krossad ananas (OBS! Väl avrunnen!)
½ dl strösocker
1 ägg
1 msk vaniljsocker
2 dl creme fraiche (valfri fetthalt)

Arbeta ihop degen i en matberedare och tryck ut den i en pajform.
Vispa ihop fyllningen och häll i pajformen. Grädda mitt i ugnen på 175 grader tills fyllningen har ”stannat” och fått en fin färg, ca 30 min.

Servera den avsvalnad med vaniljglass, vaniljvisp eller lättvispad grädde.

Obs! Om du vill ha en större paj i en stor pajform, kan du göra 1 1/2 sats deg och dubblera fyllningen. Tänk på att pajen då behöver stå längre inne i ugnen, ca 1 timme.