Räkcocktail


En fräsch cocktail som passar utmärkt till förrätt eller på sommarbuffén. Prova den!

ca 8 st

ca 240 g handskalade lyxräkor
ca 3 dl danska rågbrödskrutonger (se recept här på bloggen)
2 dl lätt creme fraîche
4 msk majonnäs
80 g röd stenbitsrom
malen vitpeppar
1 gurka

Garnering:
dill, persilja eller citronmeliss
citronskivor

Börja med att blanda creme fraîche med majonnäs och stenbitsrom. Smaka av med en nypa vitpeppar. Låt stå en liten stund i kylskåpet och smaka av igen.

Kärna ur gurkan och skär den i små bitar. Fördela gurkan i små skålar eller glas. Lägg därefter på en klick av romsåsen. Fortsätt med brödkrutonger och allra sist räkorna. Garnerna med något grönt och en skiva citron. Färdigt!

Obs! Naturligtvis kan man köpa färdiga krutonger!