Gluten – och laktosfria äpplemuffins


Riktigt smarriga muffins smaksatta med äppel och kanel. Både gluten- och laktosfria!

ca 16 st

2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vitt glutenfritt mjöl
2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
100 g rumsvarmt laktosfritt margarin
1 dl laktosfri vaniljyoughurt
2 sötsyrliga äpplen
kanel

Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt mjölet blandat med vaniljsocker, bakpulver och salt. Vispa sedan ner margarinet och till sist yoghurten. Skala äpplena och skär i tunna skivor. Fyll muffinsformar till hälften. Tryck ner några äppelskivor i mitten och strö kanel över. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 12 minuter, tills de fått fin färg.

Strö gärna lite florsocker över strax innan servering.