Chokladmuffins

20130223-194552.jpg

För oss som tycker att cupcakes är sötare att se på än vad de är goda att äta, är vanliga, lättbakade muffins det självklara alternativet. Som Galenskaparnas karaktärer Lea och Svea Stearin säger: ”Det blir mycket enklare – och billigare åsså”.

Chokladmuffins ca 15 st

Ugnstemp 200 grader

100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
3 msk kakao
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och strösocker tills det blir vitt och pösigt.
Blanda ihop alla de torra ingredienserna och tillsätt dem i smeten. Rör sedan ner smöret.
Fördela smeten i muffinsformar. Fyll dem inte mer än 3/4.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Muffinsarna blir extra fina om man pudrar lite florsocker över dem.