Sockerkaka

20130223-204842.jpg

En saftig, hemlagad sockerkaka kan aldrig bli fel. Det var den första kakan som jag lärde mig att baka själv som liten flicka och det är fortfarande en favorit. Ibland smaksätter jag den med citron, vilket ger en extra god och syrlig smak.

Sockerkaka

Ugnstemp 175 grader

100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
ev finrivet skal och saft från 1 citron
1 dl filmjölk

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem i smeten.
Häll sedan ner smöret, ev citron och sist filmmjölken.
Rör om snabbt tills smeten blir jämn och fin och häll den i en smörjd och bröad form.
Grädda längst ner i ugnen i ca 45 minuter, tills kakan är torr i mitten.
Testa med en provsticka.