Vegetarisk tacopaj


Lättlagad vegopaj med massor av smaker, som smakar gott både till lunch och till middag. Bra semestermat som även passar att ta med utflykten.

4-6 port

Deg:
100 g rumsvarmt smör eller margarin
3 dl vetemjöl med fullkorn
2 msk vatten

Fyllning:
2 pkt (ca 600 g) förkokta, svarta bönor
2 påsar tacokrydda
vatten
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 morot
1-2 tomater
1 röd chilifrukt
1 dl lätt créme  fraîche
2 dl lätt créme  fraîche chili och tomat
ca 200 g riven, lagrad ost
flytande smör/olja till stekning

Deg: börja med att mixa ihop smör/margarin med mjöl, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet. Arbeta ihop till en deg som du sedan trycker ut i en pajform. Se till att täcka även kanterna. Ställ in i kylskåpet ca en timme. Du kan förbereda degen i förväg. Nagga den med en gaffel och förgrädda den i mitten av ugnen i 175 grader ca 10 minuter.

Fyllning: Skölj bönorna med kallt vatten. Hacka vitlök och lök fint. Grovriv moroten. Stek alltsammans på medelstark värme i lite fett. Tillsätt tacokryddan. Tillsätt vatten och tillaga enligt anvisningarna på påsen.
Häll fyllningen över det förgräddade pajskalet. Blanda samman de två olika burkarna med créme fraîche. Bred ut som ett täcke över fyllningen. Skär tomaterna i skivor och lägg dem övande. Gör likadant med chilin. Strö sist över den rivna osten.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 3o minuter.

Servera med t.ex. sallad, grönsaker, bröd, tortillachips, salsa och yoghurt.