Minibaguetter

20130914-211325.jpg

Små brödgodingar med pestofyllning. Smakar gott till soppor och grytor eller som tilltugg.

Ca 28 st

50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
1/2 dl rapsolja
1 tsk salt
2 dl vetemjöl special
Ca 8 dl dinkelmjöl

Fyllning:
Ca 1 dl pesto (finns i olika smaker som t.ex. basilika, paprika och oliv)
Sesamfrön
Ev flingsalt

Smula jästen i en bunke, gärna assistent. Tillsätt vattnet och lös upp jästen. Tillsätt sedan salt och olja och därefter mjölet lite i sänder. Arbeta degen tills den är smidig och låt den sedan jäsa under bakduk i minst 45 minuter.

Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut delarna till rektanglar ca 30X45 cm. Bred ett tunt lager med pesto på rektanglarna. Vik därefter långsidorna mot varandra. Skär 2 cm breda remsor tvärsöver. Vrid remsorna och dra lite försiktigt i dem. Lägg dem bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk i 20-30 minuter. Pensla dem sedan med vatten och strö sesamfrön och ev flingsalt över.

Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 15 minuter.