Mandeltårta med fudge


Godaste och enklaste sommartårtan med en lagom seg mandelbotten och söt fudge under vaniljgrädden! Garnera med massor av somriga, smarriga bär!

Ca 10-12 port

Mandelbotten:
4 ägg
5 dl strösocker
200 g mandelmjöl
2 tsk bakpulver
flytande margarin och mandelmjöl till formen

Fyllning:
200 g fudge (Lonkakola)
saften från 1/2 apelsin
6 dl vispgrädde
5 tsk vaniljsocker

Garnering:
olika sorters bär
citronmeliss
vinbärsblad
ätbara blommor

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Väg upp mandelmjöl och blanda med bakpulver. Tillsätt i bunken och vispa noga. Smörj och bröa ett bakplåtspapper i en liten långpanna (ca 20X30 cm). Häll upp smeten och grädda långt ner i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Låt svalna.

Riv fudgekolan grovt eller skär den i små bitar. Vispa grädden med vaniljsocker. Strö ut kolan över bottnen och droppa apelsinsaft över. Bred ut grädden och garnera sedan med bär och gröna blad. Servera, ät och njut!