Julstjärnor (kanelkakor)


Små spröda kakor som får mig att tänka på mormor…

ca 40 st

225 g smör
4, 5dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 äggula

Dekoration:
1 dl strösocker
4 tsk kanel
2 tsk kardemumma

Blanda strösocker med kanel och kardemumma till dekoration i en liten skål.

Blanda de torra ingredienserna, gärna i en matberedare. Tillsätt smöret, skuret i kuber. Hacka samman ingredienserna. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Lägg degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut ungefär hälften av degen i taget i en ca 4 mm tjock platta. Stansa ut stjärnor med ett pepparkaksmått. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 12 minuter. Kakorna ska vara gyllene. Strö rikligt med strösockerblandningen över kakorna så fort de kommer ut ur ugnen, medan de fortfarande är varma. Låt svalna.

Smakar jättegott till exempelvis fruktsallad och vaniljglass.