Havrepaj med kesofyllning

Knaprigt havreskal med kardemummakryddad kesofyllning toppat med färska bär!

Pajdeg:
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
125 g rumsvarmt smör
2-3 msk vatten

Fyllning:
3 dl keso
1 1/2 dl vispgrädde
1-2 tsk mald kardemumma
2 msk strösocker

Garneringstips:
Jordgubbar
Hallon
Vinbär och vinbärsblad
Vindruvor
Citronmeliss
Stött kardemumma

Pajskal:
Blanda havregryn och vetemjöl med smöret i en matberedare. Tillsätt därefter vattnet och arbeta snabbt ihop en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga den med en gaffel och låt den stå svalt ca 15 minuter innan den gräddas. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Låt pajskalet svalna.

Fyllning:
Vispa grädden tjock och fluffig. Blanda i keso och därefter kardemumma samt socker.

Lägg fyllningen i pajskalet och garnera med bär eller frukt och kanske stött kardemumma.