Ugnsomelett med räkstuvning

IMG_7667

En len omelett som smälter i munnen och är snäll mot magen.

4-6 port

4 dl mjölk
6 ägg
1 tsk salt

Räkstuvning:
ca 200 g skalade räkor, gärna i lag
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
ca 2 dl räklag + 2 dl mjölk
eller ca 4 dl mjölk
en skvätt vispgrädde
salt
vitpeppar
1 msk hummerfond
ev hackad dill

Vispa ihop mjölk, ägg och salt. Häll smeten i en smord, ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader tills äggsmeten stelnat, ca 20 min.

Räkstuvning:
Smält fettet i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med räklag + mjölk (eller bara mjölk), lite i sänder. Tillsätt grädden. Smaka av med salt, peppar och fond. Låt sjuda några minuter till en lagom tjock stuvning. Smaka av igen. Tillsätt räkor och ev dill. Häll stuvningen över omeletten och servera genast.