Tonfiskmacka


När det regnar och ruskar ute – då är det här höstens godaste kvällsmacka tillsammans med en kopp te!

Tonfiskröran räcker till ca 6 st stora mackor

2 brk tonfisk i vatten
ca 4 msk majonnäs
ca 4 msk turkisk yoghurt
3 tsk stark chilisås, t.ex. Tiger sauce
ev 1/2 rödlök
salt
svartpeppar

bröd i stora skivor (det gör ingenting om brödet är lite gammalt)
smör eller olja att steka i
grönsaker, t.ex. sallad, gurka och tomat

Tonfiskröra:
Finfördela tonfisken med en gaffel och blanda med majonnäs, turkisk yoghurt och chilisås. Tillsätt ev finhackad rödlök. Smaka av med salt och peppar.

Stek brödet i rejält med fett. Brödet ska blir frasigt och gyllenbrunt. Lägg på ett lager med tonfiskröra och garnera med grönsaker. Klart!