Snabbaste kycklingpajen

  Lättlagad  och smarrig paj som passar till kalla vinterkvällar.

Man ska ju egentligen inte köpa halvfabrikat om man tänker på miljön, men till den här pajen köpte jag färdigt pajskal. Jag blev så nyfiken plus att jag tycker det är vansinnigt tråkigt att göra pajdeg. Fråga mig inte varför. Det visade sig att det var riktigt gott och snyggt. Ibland måste man kunna göra snabb och enkel mat. Kycklingen ska också vara färdiggrillad. Antingen köpt eller varför inte ta av kycklingrester i frysen?

ca 5 port

1 färdigt pajskal
ca ½ grillad kyckling
10 färska champinjoner
10 minitomater
3 salladslökknippen
200 g keso (ev smaksatt)
250 g mozarella
3 dl riven, lagrad ost
svartpeppar
chilipeppar

Lägg pajskalet i en rund pajform och nagga det med en gaffel. Skär champinjonerna i mindre bitar och stek dem i lite smör eller margarin. Strimla kycklingen och fördela den i pajen tillsammans med champinjonerna. Klicka ut keso och därefter bitar av mozarella. Skär salladslöken fint och strö ut den tillsammans med halva minitomater. Krydda med lite peppar och chili. Strö sist över den rivna osten. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader ca 40 minuter. Servera med en fräsch sallad.