Silviakaka

20140415-202624.jpg

En påskigt gul kaka som brukar vara en riktig favorit! Det enkla är ofta det allra bästa!

24 rutor

5 ägg
4 dl socker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl kallt vatten

Kräm:
150 gram smör
1,5 dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Garnering:
Ca 100 g riven kokos

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det kalla vattnet och sist mjölet blandat med bakpulvret.

Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna/form ca 30X40 cm. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader ca 25 minuter. Kolla med sticka att smeten stannat. Låt kakan svalna.

Kräm:
Blanda samman alla ingredienserna utan äggulorna i en kastrull och låt dem smälta på svag värme. Tillsätt äggulorna och låt småputtra 5-10 minuter under ständig omrörning. Krämen ska bli tjockare och lite ljusare till färgen. Bred därefter ut den över kakan och strö sist på kokos.

Skär kakan i rutor när krämen stelnat. Ät och njut!