Selmas krämiga pasta med kyckling och soltorkade tomater


Här kommer min dotters senaste paradrätt – Pasta med grädde, kyckling, soltorkade tomater och basilika. Supersmarrigt!

ca 5 port

400 g pasta, gärna exempelvis bavette
600 g strimlad kyckling
5 dl matlagningsgrädde
1 brk á la 200 g strimlade soltorkade tomater
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk hackad fryst basilika
2 msk kycklingfond
några droppar limesaft
en nypa strösocker
ca 2 msk maizena redning för ljusa såser
salt
rapsolja till stekning

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Hacka löken fint och pressa vitlöksklyftorna. Stek i olja några minuter på medelstark värme. Tillsätt kycklingen och stek några minuter till. Salta. Häll på grädde, fond, basilika och tomater. Det gör inget om en skvätt av oljan från tomaterna kommer med i såsen, det är bara gott. Låt alltsammans koka ihop. Häll på några droppar lime och strö över en nypa socker. Tillsätt maizena och låt koka ihop till en krämig sås. Smaka av med salt.

Blanda ihop pastan med kycklingen. Servera genast, gärna tillsammans med riven ost och en krispig sallad.