Selmas blåbärsmuffins

När man har varit i de Öländska skogarna och plockat de allra finaste blåbären – då måste man ju bara baka de allra godaste muffinsarna!

10 st stora

2 dl strösocker
3 ägg
100 g smält och avsvalnat smör
3 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl filmjölk eller vaniljyoghurt
1-2 dl fina blåbär

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt smöret. Blanda alla de torra ingredienserna och tillsätt dem också. Vispa till sist ner filmjölken. Smeten ska vara ganska tjock. Tillsätt därefter blåbären och vänd försiktigt ner dem i smeten. Fyll stora muffinsformar till hälften och grädda i mitten av ugnen i 175 grader, i ca 15 minuter.

OBS! Det går bra att blåbären är frysta. Hur mycket bär man vill tillsätta bestämmer man själv. Jag tycker det är gott med mycket bär. Om man vispar för kraftigt efter att man blandat i blåbären, så blir smeten lila och det kan se lite tråkigt ut.