Ryska piroger med köttfärs

20140217-192551.jpg

Superenkla piroger som du bakar med färdig smördeg. Det gör inget om de inte blir snyggast i stan, de är väldans goda i alla fall.

10 st

10 st kvadratiska smördegsplattor
Lite vetemjöl till kavlingen
Ca 500 g blandfärs
1 gul lök
2 hg färska champinjoner
Salt
Svartpeppar
3 msk tomatpure’
Några droppar tabasco

Pensling:
1 ägg
1 msk mjölk

Fräs köttfärsen i en stekpanna. Finhacka lök och champinjoner och blanda ner det. Smaksätt med salt, peppar, tomatpure’ och tabasco. Smaka av och låt småputtra några minuter.

Kavla ut smördegsplattorna lite grann med en mjölad kavel. Lägg 5 st på en plåt och fördela köttfärsen på dem. Lägg sedan de andra 5 plattorna över. Nyp ihop och vik upp kanterna så att de blir helt täta. Vispa ett ägg med lite mjölk och pensla pirogerna. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 12 minuter, tills de är gyllenbruna och frasiga. Skär dem på diagonalen med en vass kniv.