Rotfruktsjansson

FullSizeRender 6
 Här är en variant på vår goda  klassiker Janssons frestelse – med rotfrukter och kaviar.

4 port

5 potatisar av mjölig sort
2 morötter
2 palsternackor
1 liten bit kålrot
1 ask med ansjovis á 125 g
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
100 g kaviar
ströbröd
lite salt
flytande margarin

Skala och strimla alla rotfrukterna. Häll en liten skvätt grädde i botten på en ugnsfast form. Häll på hälften av rotfrukterna. Lägg ut ansjovisfiléerna och häll på spadet. Bred ut resten av rotfrukterna. Blanda grädden med mjölk, kaviar och en gnutta salt. Häll blandningen över hela härligheten. Strö på ströbröd och ringla margarin. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader ca 1 timme. Stek lite prinskorvar och köttbullar till frestelsen, eller ställ fram den i centrum på påskbuffén!IMG_0943