Raviolisallad med citronsås


En frisk och fräsch sommarsallad med smak av citron! Passar såväl på buffén som till grillbehör och är även toppen att ta med på picknicken. Själv tycker jag att den här salladen är perfekt som en lätt, vegetarisk lunch.

ca 5 port

2 pkt á 250 g färsk ravioli med fyllning av citron och ricottaost
Tips på grönsaker:
småbladig sallad
körsbärstomater
gurka
majs
äpple
jordgubbar
sockerärtor
brytbönor
sparris
gräslök

Dressing:
1/2 dl rapsolja
1/2 dl vit balsamicovinäger
1 msk citronsaft
1/2 tsk salt
1/2 tsk strösocker
1/2 tsk svartpeppar

Citronsås:
2 dl turkisk yoghurt
1 dl majonnäs
saft och riven skal från 1 citron
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
1 krm vitpeppar

Gör citronsåsen i god tid. Blanda alla ingredienserna och låt stå och gotta ihop sig minst 1 timme. Smaka av med salt.

Raviolisallad: Börja med att vispa ihop dressingen och låt den stå en liten stund så att salt och socker löser upp sig. Koka pastan enligt anvisningarna. Slå på dressingen över den varma pastan och låt den sedan svalna. Häll försiktigt upp pastan i en skål. För att den inte ska gå sönder kan man ta isär raviolin med fingrarna (vältvättade naturligtvis!) ifall den har klibbat ihop. Skär sedan grönsakerna som du önskar ha i och blanda till en härlig sallad. Garnera med klippt gräslök.

Servera salladen med citronsås och vitlöksbröd.