Räkcocktail

En enastående förrätt för alla som älskar skaldjur!

4 port

Ca 300 g färska, handskalade räkor
1 mango
1 tomat
1 avokado

Marinad:
1/2 dl limesaft
1 msk strösocker
Några droppar tabasco
Chiliflakes
Salt
Svartpeppar

Blanda ihop marinaden och låt den stå och dra en liten stund så att salt och socker löser upp sig. Kryddornas mått doseras efter smak, men det är bättre att börja lite försiktigt och krydda mer senare om man tycker att det behövs.

Kärna ur tomaten och skär den samt mangon och avokadon i små tärningar. Lägg dem och räkorna i en bunke och häll marinaden över. Låt stå och dra i några timmar innan servering. Smaka av under tiden.

Skeda upp i fina glas och garnera med t.ex. limeskivor och bladpersilja. (Marinaden bör inte tas med.) Servera med ett gott vitlöksbröd.