Melonsallad


Under lata, varma sommardagar behöver man något enkelt och lättsmält att äta. Här har du en läskande och god sallad som du snabbt slänger ihop utan omsvep och krusiduller.
ca 4-6 port

1 gurka
1/2 minivattenmelon
150 g salladsost
ca 150 g frysta sojabönor
ramslöksvinägrett eller någon annan dressing/vinägrett som du gillar
basilika
1 dl cashewnötter

Tina bönorna. Skär gurkan och melonen i tärningar. Lägg upp på ett fat. Strö salladsosten över och ringla några cirklar med vinägrett. Toppa med cashewnötter och basilika.

På bilden har jag använt finbladig, supergod basilika! Jag lyckades få tag på ramslöksvinägrett på Öland, men använd det som finns till hands.

Servera salladen som ensamrätt, eller som tillbehör på grillkvällen eller sommarbuffén. Myntasås smakar extra gott till salladen (se recept här på bloggen).