Kyckling- och chorizogryta 

Kryddig gryta med kyckling, chorizo och bönor. Mumsfillibabbaaaaa!

ca 6 port

500 g kycklingfilé
200 g chorizo, gärna extra stark
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör eller flytande margarin till stekning
1 bro á 500 g krossade tomater
ev 1 dl vatten
3 msk kycklingfond
1 sk torkad timjan
1 brk á 400 g stora vita bönor
salt
svartpeppar

Skär kyckling och korv i bitar. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs alltsammans i en stor gryta. Tillsätt krossade tomater, kycklingfond och timjan. Ev behövs lite vatten också. Låt småkoka under lock i ca 15 minuter. Skölj bönorna och vänd ner dem i grytan. Koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar Ät grytan tillsammans med med vitt bröd eller kokt ris.