Krämig räk- och citronpasta


Jag älskar räkor. Jag älskar citron. Jag älskar persilja. Här har jag allt i en krämig, lyxig och fräsch pastarätt. Godaste snabbmaten fixad!

4 port

300 g pasta, gärna bavette
5 dl vispgrädde
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 msk pressad citronsaft
3 msk skaldjursfond
1 tsk strösocker (för att lyfta fram smaker och balansera upp syran)
2 vitlöksklyftor
ett stort knippe färsk persilja
finrivet skal (zest) från 1 ekologisk citron
salt
svartpeppar
ca 300 g handskalade lyxräkor på burk

Börja med att koka ihop grädden med matlagningsvin, skaldjursfond och strösocker. Låt småkoka på svag värme i ca 15 minuter. Såsen ska reduceras till ungefär hälften och bli härligt krämig. Koka pastan enligt anvisningarna. Hacka persilja och vitlök fint och blanda ihop med finrivet citronskal. När såsen känns färdig rör du ner citronblandningen i den och smakar av med salt och peppar. Häll av räkorna. Blanda samman pasta, sås och räkor och lägg upp i en fin skål. Garnera med färsk persilja. Servera med en fräsch sallad och ett gott bröd.