Köttfärs- och kantarellpaj med cheddarost

En riktigt god höstpaj! Smarrigt värre till lunch eller kvällsmat…

OBS! Om du inte är en duktig svampplockare, kan du köpa färska eller frysta kantareller i mataffären!

ca 6 port

Pajdeg:
150 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten

Fyllning:
400 g nötfärs
ca 300 g kantareller
ca 300 g riven cheddarost
1 gul lök
1/2 dl chilisås
2 msk tomatpuré
3 ägg
1 dl grädde
2 dl mjölk
salt
svartpeppar

Börja med degen. Blanda smöret med mjölet, helst i en matberedare. Häl på vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, i ett jämnt lager och upp på kanterna. Ställ in i kylskåpet.

Hacka löken fint och stek den i en klick smör. Tillsätt svampen. Stek tills det knäpper i svampen och krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan. Stek sedan köttfärsen, krydda den också med salt och peppar. Häll på chilisås och tomatpuré. Rör om och koka ihop.

Ta ut pajdegen och nagga den med en gaffel. Häll sedan i köttfärsen varvat med svampen och hälften av osten. Avsluta med resten av osten. Vispa ihop grädde, mjölk och ägg med lite salt. Häll över pajen. Grädde längst ner i ugnen i 175 grader i ca 45 minuter, tills pajen är gyllene och äggstanningen har ”stannat”. Servera med en grön sallad.