Kardemummascones

Goda små runda scones med smak av kardemumma och citron. Passar ihop med apelsincurd och en smakrik ost.

Ca 12 st

7 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kruskakli
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk stött kardemumma
2 tsk rörsocker strö
Finrivet skal från 1 st citron
100 g smör
3 dl filmjölk

På toppen:
1 ägg
1 msk rörsocker strö

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke, helst i en matberedare. Tillsätt citronskalet samt tärningar av smöret och blanda till en grynig massa. Tillsätt filmjölken och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Platta ut degen till en ca 3 cm tjock platta och stansa ut små runda ”kakor”. Lägg dem i rejäla muffinsformar av papper eller smorda minibakformar eller en muffinsplåt. Skär ett litet kryss i varje scones och pensla med uppvispat ägg. Strö över en nypa rörsocker. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 12 minuter.