Italiensk pastagratäng

En fräsch och smakrik gratäng med grönsaker, tonfisk och cheddarost. Gott Gott!

6-8 port

500 g pasta, t.ex. gnocchi
2 pkt krossade tomater med vitlök
1 zucchini
2 rödlökar
2-3 paprikor i olika färger
2 vitlöksklyftor
3 mrk tonfisk i vatten
1 brk oliver
flytande margarin till stekning
2 msk grönsaksfond
en nypa strösocker
salt
svartpeppar
300 g riven cheddarost

Koka pastan enligt förpackningen. Skär zucchini och paprika i lagom stora bitar. Finhacka rödlök och vitlök. Fräs alltihop några minuter i flytande margarin. Salta och peppra. Häll på tomatkross, grönsaksfond och lite strösocker. Låt småputtra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda nästan all pasta med nästan all grönsakssås. Lägg i en gratängform. Blanda ner hälften av osten. Häll av tonfisken och fördela den och även oliverna jämt över pastan. Häll över resten av grönsaksåsen, pastan och till sist all ost. Servera med ett gott bröd och en grönsallad.