Helstekt kalkonbröstfilé

Mör och saftig kalkon på ett otroligt enkelt sätt! Gott och lyxigt!


ca 5 port

2 kalkonbröstfiléer á ca 480 g
smör att steka i
salt
svartpeppar
ca 10 katrinplommon
2 schalottenlökar
2 dl vitt matlagningsvin
4 dl vispgrädde
4 msk kycklingfond
1 tsk vinbärsgelé
ev några msk maizena

Stek filéerna i smör så att de får en gyllene yta. Salta och peppra. Slå på matlagningsvin, lägg i katrinplommon samt lök och låt småputtra tills kalkonen har en innertemp på 65 grader, ca 20-30 minuter. Slå in köttet i aluminiumfolie och låt det ligga och vila i ca 15 minuter. Fixa såsen under tiden: Låt katrinplommonen koka några minuter till. Sila sedan och häll över skyn i en annan kastrull. Tillsätt grädde, fond och gelé och låt koka ihop. Red ev med lite maizena. Smaka av. Skär upp kalkonen i fina skivor och servera tillsammans med en god potatis.