Grön kycklingsallad med pesto


Smakrikt, fräscht och läckert! En riktigt god och lyxig sallad.

4-6 port

4 port bulgur
800 g strimlad kyckling
smör eller olja till stekning
salt
svartpeppar
olivolja (gärna med citron)
250 g tärnad avokado
2  salladslök
1/2 gurka
1 broccolistånd
75 g färsk babyspenat
1 brk á ca 200 g svarta bönor

Tillbehör:
pesto (recept hittar du här på bloggen)
cashewnötter
riven parmesan

Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet. Stek kycklingen i olja eller smör, och smaksätt den med salt och svartpeppar. Häll över bulgur och kyckling i en skål eller ett stort fat. Ringla över lite olivolja och rör om. Låt svalna. Skär salladslök, gurka och broccoli i fina, små bitar. Skölj bönorna i kallt vatten. Blanda samman alla grönsaker med bulgur och kyckling.  Servera salladen tillsammans med pesto och ett gott bröd. Strö gärna lite cashewnötter och parmesan över. Varsågod!

OBS! Om du inte orkar göra egen pesto går det självklart bra att köpa färdig!

För att få en vegetarisk sallad så är det bara att hoppa över kycklingen.