Grön bönpasta


Den här våriga, krämiga, gröna pasta med ärtkräm, sojabönor och fetaost kryllar av vitaminer och proteiner! Ät den ljummen eller kall. Pastan passar både i lunchlådan och på påskbuffén.

ca 4 port

300 g pasta, gärna baserad på linser eller bönor
250 g sojabönor
1 salladslök
150 g fetaost
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor

Ärtkräm:
4 dl gröna ärtor (tinade)
2-3 vitlöksklyftor
4 msk rapsolja
1 tsk citronsaft
3 drp tabasco
salt
svartpeppar
strösocker

Garnering:
ev solrosskott

Börja med ärtkrämen: Mixa ärtorna. Tillsätt olja, citronsaft och tabasco. Pressa vitlöksklyftorna och tillsätt dem. Mixa tills du får en någorlunda slät kräm. Smaksätt med salt, peppar och en gnutta strösocker. Mixa igen. Låt stå en stund för att gotta till sig, gärna i en timme. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av och blanda med ärtkrämen. Låt svalna. Strimla salladslöken fint. Tillsätt den och sojabönorna. Blanda runt.

Rosta solroskärnor och pumpakärnor några minuter i en het stekpanna. Smula sönder fetaosten.

Toppa pastan med solroskärnor, pumpakärnor och fetaost. Garnera ev med solrosskott.

Servera gärna pastan tillsammans med en frasigt vitlöksbröd.