Grekisk pastasås

En god och lättlagad vegetarisk rätt! Oftast använder jag gurka, men just nu är ju squashen fin att använda också. Toppen!

Ca 4 port

1 burk krossade tomater (400 gr)
2 dl vatten
1 gul hackad lök
flytande margarin till stekning
ca ½ gurka eller en bit squash
1 liten burk creme fraiche (2 dl)
1 pkt fetaost (200 gr)
2 msk grönsaksfond
salt
svartpeppar
strösocker

Smält lite margarin i en gryta och fräs den hackade löken försiktigt så att den blir mjuk, men inte får någon färg. Häll i tomatkross, vatten, fond, lite salt och peppar, samt en nypa socker och låt småkoka i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll i creme fraiche, skär gurka/squash i tärningar och låt den koka med i 5-10 minuter, lite längre tid för squash. Smaka av igen. Innan serveringen smular du ner fetaosten. Servera gärna med tagliatelle, oliver, en fräsch sallad och ett gott bröd.