Grekisk köttfärslåda

IMG_4087

Eftersom jag älskar grekisk mat var jag ju bara tvungen att hitta på en lättlagad köttfärslåda som man ”bara slänger ihop”!

ca 6 port

800 g blandfärs, nötfärs eller lammfärs
4 dl (2 brk) creme fraiche fetaost/soltorkade tomater
1 gul lök
1 liten brk soltorkade tomater
150 fetaost
2 msk torkad oregano
flytande margarin
Garnering:
färska kryddor

Hacka löken. Blanda den med köttfärs och creme fraiche. Klipp ner tomaterna och smula ner fetaosten. Krydda med oregano. Smörj en ugnssäker form och lägg i färsen. Jämna till och ringla lite margarin över. Stek i mitten av ugnen i 175 grader ca 30 minuter. Garnera med färsk basilika eller persilja. Servera gärna tillsammans med potatismos eller klyftpotatis, tzatziki, grekisk sallad och naturligtvis stora, goda oliver.