Fläskfilégryta med chorizo och rosépeppar

imageEn smakrik och festlig gryta som passar väldigt bra under vinterhalvåret!

ca 4 port

1 fläskfilé
3 chorizokorvar av god kvalité
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
smör att steka i
1 msk tomatpuré
2 tsk rosépepparkorn
2 tsk torkad timjan
salt
svartpeppar
3 dl vispgrädde
ca 2 dl vatten
1/2 dl syltlök
ev lite maizena redning

Putsa fläskfilén och skär den i grova strimlor. Stek köttet i smör och krydda med salt och svartpeppar. Skär korven i bitar. Finhacka lök och vitlök. Tillsätt korv och lök i grytan. Mortla rosépepparkornen. Tillsätt dem tillsammans med timjan, tomatpuré, grädde och vatten. Låt sjuda på svag värme i ca 15 minuter. Smaka av. Vill du ha en krämigare konsistens kan du vispa i lite maizena. Vänd i syltöken strax innan servering. Servera med god  kokt potatis, klyftpotatis eller potatismos.