Farmors brysselkex

20140415-202815.jpgGoda och söta små kakor som smälter i munnen. Och som får mig att tänka på farmor Alice…..

Ca 30 st

4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g rumstempererat smör

Garnering:
Strösocker
Röd eller grön karamellfärg

Blanda samman alla ingredienser och arbeta snabbt ihop dem till en smidig deg, helst i en matberedare. Forma degen till två rullar, ca 4 cm i diameter. Färga socker genom att droppa karamellfärg i det och blanda väl. Rulla degrullarna i det färgade sockret och lägg in dem i kylskåpet ett par timmar. Skär dem sedan i skivor, ca 1 cm tjocka och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåtar. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 minuter. Ställ gärna tillbaka kakorna i ugnen när den svalnat något och låt dem stå kvar där på eftervärme för att bli torra och fina.