Chèvrepizza med päron

maj
2021
11

Skapad av under Advent och jul, Övrigt, Recept, Vego


Den här pizzan är ett riktigt läckert tilltugg till sommardrinkarna eller på buffén. En given succé!

ca 10 bitar

1 färdig pizzadeg
ca 1,5 dl creme fraiche
1 päron
200 g chèvreost
pinjenötter
flytande honung
ruccola
flingsalt
svartpeppar

Rulla ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt. Bred på creme fraîche ända ut i kanterna. Skär päronet i tunna skivor och lägg ut dem över hela pizzan. Blanda stora och små skivor. Skär osten i ca 5 mm tjocka skivor och lägg ut dem också. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Ringla honung över. Strö över pinjenötter och ruccola. Smula flingsalt över alltihop och dra några varv med pepparkvarnen. Skär i bitar och servera!