Paprika- och chilikyckling á la August


Helstekt kyckling som passar både till vardag och till fest! Superenkelt fixat dessutom!ca 6 port

2 färska hela kycklingar
rapsolja
salt
peppar
paprikapulver
chiliflakes
2 gula lökar
2-4 vitlöksklyftor
2 paprikor
1 knippe salladslök
2 förkokta majskolvar
1 dl vatten
1/2 dl apelsinjuice

Börja med att skala och skära löken i klyftor. Skär vitlöken och salladslöken i skivor och paprikan i lagom stora bitar. Strö ut allting i en långpanna. Skär upp kycklingarna längs ryggen och fläk upp dem. Gnid in dem med olja runt om och krydda sedan med salt, peppar och andra kryddor. Lägg med snittsidan ner ovanpå grönsakerna. Häll på vatten och juice. Täck med aluminiumfolie. Stek i mitten av ugnen i 175 grader i en timme. Skär majskolvarna i bitar. Ta bort folien och lägg på majsen. Gnid in majsen med olja och salt. Stek ytterligare en halv timme. Servera kycklingen tillsammans med t.ex. en krämig potatisgratäng och en fräsch sallad.