Asiatisk köttfärsröra

En smakrik rätt med köttfärs, frästa grönsaker och nudlar blandat i samma panna. Gott!

4 port

200 g nudlar, gärna fullkorn
500 g blandfärs eller vegofärs
2 rödlökar
4 morötter
2 pak choi
en liten bit ingefära
4 vitlöksklyftor efter tycke och smak
2 chilifrukter
1/2 dl vatten
salt
svartpeppar
olja eller smör att steka i
1/2 dl hoisinsås
1/2 dl kinesisk soja
sesamfrön
jordnötter

Börja med att skala morötterna och skär dem i smala strimlor. Finhacka rödlök, ingefära, vitlök och chili. Skär pak choi grovt. Stek morötterna i en stekpanna på medelstark värme i ca 5 minuter. Tillsätt därefter rödlök, ingefära, vitlök och chili. Stek ett par minuter till. Häll till sist ner pak choi och en skvätt vatten. Fräs alltihop tills vattnet är borta. Rör om då och då. Salta och peppra.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Spara 1 dl av kokvattnet när du häller av. Lägg tillbaka nudlarna i grytan och häll på det sparade kokvattnet samt hoisinsåsen. Blanda väl.

Stek färsen i en stor stekpanna tills den fått färg. Tillsätt nudlarna, grönsakerna och sojan. Rör om. Toppa med sesamfrön och jordnötter!