Äppelkräm

IMG_6897

God och fräsch kräm för dig som har gott om äpplen. Det går att använda nästan vilka sorters äpplen som helst, både syrliga och mjöliga. Själv tar jag tillvara på falläpplen, så det kan bli blandade sorter, vilket går hur bra som helst.

4-5 port

ca 1 liter äppelbitar
4 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 kanelstång
1/2 tsk malen ingefära
Redning:
1 1/2 msk potatismjöl + 1/2 dl vatten

Skala och kärna ur äpplena och skär dem i små bitar. Koka upp vatten, socker och kanel. Lägg i frukten och koka den mjuk. Smaksätt med ingefära. Ta kastrullen från värmen. Blanda redningen i ett glas och tillsätt den i en fin stråle under omrörning. Krämen ska sedan bara koka upp, när du ser första bubblan tar du bort kastrullen från värmen. Servera krämen med kall mjölk.