Palak paneer


Kryddig, superdelicous, indisk vegogryta – godaste i stada!

ca 6 port

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
flytande smör/olja till stekning
2 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk ingefära
2 tsk garam masala
1 tsk chili
2 dl tomatpuré
1 dl vatten
200 g färsk spenat (går att byta ut mot ca 2 dl fryst och tinad hackad spenat)
2 förp paneer (indisk ost) eller grillost (svensk ”halloumi”)
3 dl matlagningsgrädde
salt

Skala och hacka löken och vitlöken fint. Hetta upp smöret/oljan i en gryta och stek löken försiktigt utan att den får färg. Tillsätt spiskummin, gurkmeja och ingefära och låt fräsa med någon minut innan du även tillsätter chili, garam masala, tomatpuré och vatten. Låt det puttra ihop under några minuter. Häll i spenaten och därefter osten som du har skurit i bitar samt matlagningsgrädden. Rör om och låt det puttra några minuter till. Smaka av med salt. Servera med ris, sallad, matlagningsyoghurt och naanbröd.

Psst… Vill du baka egna naanbröd hittar du ett par olika recept här på bloggen.