Thailändsk kycklinggryta

Har försökt mig på att göra ett eget recept på thaigryta! Tycker att jag har lyckats ganska bra.

4-6 port

400 gram kycklingfilé
1 burk kokosmjölk
1 liten burk ananas i bitar
1 liten burk strimlade bambuskott
1 liten burk skivade vattenkastanjer
Ca 1 tsk grön currypasta
1 bit citrongräs på burk
En nypa torkade limeblad
Chiliflakes
Ca 1 tsk strösocker
Ca 1- 2 tsk salt

Sjud kokosmjölken i en wookpanna eller gryta i minst 10 minuter tills den har tjocknat. Strimla kycklingfiléerna och lägg i dem. Krydda med currypasta, citrongräs, limeblad, chiliflakes, strösocker och salt. Låt småkoka ca 10 minuter och häll sedan i ananas + spad, bambuskott och vattenkastanjer. Fortsätt koka i ca 5 minuter och smaka sedan av. Kycklingen måste vara genomkokt.

Servera med nudlar eller ris. En fräsch vitkålssallad passar till.