Spenatsoppa

20130504-200552.jpg

En god och nyttig klassiker för oss som vill ha lika snygga muskler som Karl-Alfred!

4 port

450 g hackad fryst spenat
4 dl vatten
1 dl mjölk
3 msk vetemjöl
2 msk grönsaksbuljong
Salt
Vitpeppar
Ett stänk citronsaft
En nypa strösocker

4 ägg

Börja med att tina spenaten. Koka upp spenaten med vattnet. Vispa ihop en redning av vetemjöl och mjölk och tillsätt den i soppan. Smaksätt med fond, salt, peppar, citronsaft och socker. Låt koka några minuter. Smaka av. Koka även äggen under tiden.

Servera spenatsoppan tillsammans med ägghalvor. Det kan också smaka gott med knaperstekt bacon i soppan.

Tips! C-vitamin hjälper kroppen att ta upp järnet från spenaten, medan mjölk hämmar järnupptagningen. Därför är det extra bra att servera t.ex. fruktsallad till dessert, men mindre bra att dricka mjölk till soppan.