Smördegsrullar

Smarriga, frasiga rullar/snittar som passar perfekt till vinterns olika bufféer.

10-12 st

1 rulle färsk smördeg

Fyllning 1:
100 g naturell färskost
300
g färsk grönkål
ca 3 dl vällagrad, smakrik, riven ost
smör till stekning
salt
svartpeppar

Fyllning 2:
2 dl créme fraîche
200 g salladsost eller fetaost
1-2 dl äppelchutney med chili eller fikonmarmelad

Fyllning 1: Riv grönkålen utan att ta med det grova. Eller köp färdinskuren, den är enkelt och bekvämt. Stek grönkålen försiktigt i medelstark värme några minuter tills grönkålen mjuknat. Smaksätt med salt och peppar. Låt svalna något. Rulla ut smördegen, bred ut färskosten, strö ut grönkålen och till sist osten. 

Fyllning 2: Rulla ut smördegen. Bred ut créme fraîche och äppelchutney och smula därefter ut salladsosten, jämnt fördelat över smördegsplattan.

Rulla ihop och skär i bitar, ca 3 cm breda. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Det gör inget om de blir lite ojämna. Toppa ev. med sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 12 minuter.

Lägg upp på ett fat, använd en stekspade. Ät dem gärna nygräddade.
Det går att förvara rullarna i en tätsluten burk i kylen.