Segmjuka blåbärsmuffins

aug
2021
26

Skapad av under Bakning, Recept


Mycket blåbär, mycket socker och mycket smör gör de här till stans godaste muffins!
ca 20 st

300 g rumsvarmt smör, gärna extrasaltat
6 dl strösocker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1/2 dl vaniljsocker
2 tsk bakpulver
ca 6 dl frusna eller färska blåbär

Garrnering:
florsocker

Vispa smör och strösocker fluffigt och tillsätt sedan äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna väl och tillsätt i smeten. Vispa till en slät smet. Ställ ut muffinsformar i bra kvalitet på en plåt eller långpanna. Fyll formarna till hälften med smet, använd två skedar. Lägg på en rejäl sked med blåbär. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca 30 minuter, tills de har en gyllene yta, men är lite kletiga i mitten. Låt muffinsarna vila i 10 minuter på den varma plåten innan du lyfter över dem på ett galler och låter dem svalna helt. Pudra med florsocker före servering! Vansinnigt gott!