Rotfruktsgratäng med köttfärs

God och enkel vardagsmat, men passar även som en bra bjudrätt. Brukar uppskattas av små barn!

4-6 port

8 st potatisar av mjölig sort
4 st morötter
4 st palsternackor
En liten bit kålrot
400 gr nötfärs
2 dl chilisås
Grillkrydda
Ca 2 dl grädde
Ca 3 dl mjölk
Salt och peppar
Ströbröd
Flytande margarin

Fräs nötfärsen tills den är genomstekt. Krydda rejält med grillkrydda och tillsätt chilisåsen. Dra av stekpannan från plattan.

Skala rotfrukterna och riv dem grovt. Häll lite grädde i botten på en stor ugnsfast form. Häll i hälften av rotfrukterna så att botten täcks och sedan ett jämnt lager med köttfärsröran. Täck därefter med resten av rotfrukterna. Salta, peppra och häll över grädde varvat med mjölk. Strö över ströbröd och ringla till sist flytande margarin över ströbrödet.

Grädda i ugnen på 175 grader ca 2 timmar. Det är bra att gratängen får stå inne länge i ugnen för att rotfrukterna ska bli mjuka och gratängen krämig.

Servera med en krispig sallad och en god dressing.